Pravila nominacije za VBA:

 1. Zahvalite osobi koja vas je nominirala.
 2. Nominirajte do 15 blogera / autora s WordPress-a (može i manje od 15, ali ne više) i obavijestite ih.
 3. Podijelite sa svima 7 činjenica o sebi.
 4. Objavite sliku nagrade u svom tekstu i ova pravila.

Zahvaljujem Vesni što me nominirala! 🙂

Blogeri koje ja nominiram su sljedeći:

 1. belabojica
 2. snoviumeni
 3. pixel
 4. ljubičanstvena
 5. vesnacurotomic
 6. zevsovacerka
 7. DAXO205
 8. ALEXANDRANM
 9. Negoslava
 10. Ivana-ORBIS MARKETING
 11. bloodybutterfly
 12. mellronydidier
 13. brankica stanić
 14. Vlatka_nešto_slatko
 15. sladoledžija

Budući da ja baš nisam redovna na blogu, ove ljude obično čitam i gledam na readeru, mada postoji još onih koje čitam kada ugrabim vremena ….

7 činjenica o meni: 

 1. Jako sam tvrdoglava, prebrutalno iskrena  prema drugima i sebi. I ponekad stvarno mnogo pričam.
 2. Lijena sam za stvari koje volim, očito ih onda ne volim dovoljno. Bojim se vezivanja za bilo šta, ljude, stvari, posao i sredinu. Strah me da budem povrijeđena u smislu patnje i sličnog. Mada sam i sama veliki mazohista, kad mi je sve potaman, ja nabacim “kamenčinu” na leđa, čisto da osjetim bol.
 3. Volim puno analizirati, samopreispitivati se i “ubijati” se u pojam. Jako se brzo zasitim svega čemu se euforično obradujem i razveselim.
 4. Raskinula sam mnoga potencijalna prijateljstva zbog svoje sebičnosti i lajavosti. A onda nisu bila prava, ako me ti nisu shvatili. Jelda? ‘ 😉
 5. Gaće bi skinula sa guzice i dala drugima, koliko sam naivno dobra. Nisam u fazonu “hvalite me moja usta kada druga neće”- to je fakta, koju bi i drugi potvrdili.
 6. Ne znam šta želim u životu, svakodnevno mi se mijenjaju ciljevi. A jedan je uvijek isti, da radim neku dobrotvornu misiju širom svijeta i činim neka dobra djela. U biti ja nemam stvarnih ciljeva, šta god da počnem raditi, to nije to – ne pronalazim se. Da li je stvar zasićenosti, neznanja što želim od života ili lijenosti ? Who knows. Nisam u stanju da vodim blog, a ne nešto drugo. 🙂
 7. Svi me definišu kao jako hladnu osobu, a naprotiv jako sam, jako i po treći put jako emotivna! Mrzim laži, licemjerje i škrtost kod drugih ljudi. Uvrstiću i to u sedmu…

Svi koji pročitaju tekst pronaći će se- jer nemam vremena ni za čitanje, ni tagovanje ljudi koje sam objavila, budući da sam u velikim obavezama već dvije, tri sedmice i svako jutro poprilično se rano budim.

Nagrada je i ono što ja želim svim blogerima, ne samo pobrojanim je :

Da budu sretni i zadovoljni, ispunjeni u duši i da svi letimo kao leptiri. Onako šareno, lepršavo i veselo … Da se što više unaprijeđujemo, educiramo i vjerujemo u sebe. Jer jedino što nam ne mogu oduzeti jesu vjera i znanje. 

Volite sebe što više, budite dobri i letite kao leptir…

“Leti kao leptir, bodi kao pčela…”

zb10040302.jpg